Wat doet Light for the World?

Meer dan 4,5 miljoen mensen in sub-Sahara-Afrika hebben een vorm van vermijdbare blindheid. Slechts tien procent van de kinderen met een beperking gaat naar school. Light for the World Belgium strijdt al meer dan 25 jaar tegen dit onrecht. Samen geven we zicht op een beter leven.

Hoe doet Light for the World dat?

Light for the World is een Belgische erkende ngo die samen met partners vormen van vermijdbare blindheid bestrijdt en de inclusie van personen met een visuele beperking bevordert in Congo, Rwanda en Tanzania. Dit doen we door kwalitatieve oogzorg toegankelijk te maken voor iedereen en in te zetten op inclusief onderwijs voor kinderen en jongeren met een visuele beperking.

Lokale partnerorganisaties staan centraal in de werking van Light for the World. In Congo, Rwanda en Tanzania steunen we hen financieel, technisch en organisatorisch. Op deze manier garanderen we samen een optimale dienstverlening aan personen met een visuele beperking.

In België en Europa kaart de organisatie deze situatie en de mogelijke oplossingen op een creatieve manier aan. We realiseren dit doel samen met gelijkgezinde organisaties in België en andere Europese landen.

Naar de website van Light for the World
Onze 42 leden