Wat doet Fairtrade Belgium?

Fairtrade streeft naar een eerlijkere wereld waarin kleinschalige producenten in menswaardige werk- en levensomstandigheden en met volledige autonomie kunnen verderbouwen aan hun toekomst.

Het uiteindelijke doel van Fairtrade is dat alle producenten en arbeiders toegang hebben tot een leefbaar inkomen.

Hoe doet Fairtrade Belgium dat?

Eerlijkere handelsvoorwaarden, de Fairtrade-premie, de belangen van producenten behartigen en verdedigen, het bieden van vorming en een betere markttoegang: Fairtrade steunt en versterkt de producenten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, zodat ze op een duurzame en autonome manier hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.

Fairtrade Belgium is als ngo onderdeel van een grote internationale Fairtrade-beweging. Via het Fairtrade-label willen we ervoor zorgen dat producenten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika een eerlijk inkomen krijgen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst.

Daarvoor bouwen we bruggen: tussen consumenten, het maatschappelijke middenveld, de industrie én de producenten. We vergeten ook niet dat eerlijke handel een rol speelt in de globale uitdagingen van vandaag, zoals de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Ook willen we mensen sensibiliseren voor het feit dat ze met één kleine actie – een Fairtrade-product kopen – een verschil kunnen maken. Om het grote publiek kennis te laten maken met eerlijke handel, zetten we verschillende campagnes op tijdens het jaar, die zich richten op sensibilisering, zoals Week van de Fair Trade. Ook in bedrijven, op scholen en universiteiten speelt Fairtrade een belangrijke rol. Fairtrade speelt tevens een actieve rol in de ontwikkeling van de Fairtrade Gemeenten Campagne.

Naar de website van Fairtrade Belgium
Onze 42 leden