Wat doet Search for Common Ground?

Search for Common Ground is een globale peacebuilding-organisatie, met meer dan 40 jaar ervaring in het transformeren van gewelddadige conflicten naar vrede.

Common Ground zorgt ervoor dat zogenaamde vijanden elkaar vertrouwen en samen op zoek gaan naar oplossingen om hun conflict te beëindigen en vrede te bereiken. 

Naar de website van Search for Common Ground

Hoe doet Search for Common Ground dat?

Wij gaan ervan uit dat conflict onvermijdelijk is, maar geweld is dat niet. Conflicten zijn een natuurlijk gevolg van menselijke diversiteit. Wanneer we er op een vijandige manier mee omgaan zorgt het voor polarisatie en geweld. Maar wanneer we samenwerken, kan het de katalysator zijn voor positieve verandering.

De projecten van Search for Common Ground nemen vele vormen aan: van de reïntegratie van ex-gevangenen in Niger, over bemiddeling van landrechten in DR Congo tot ludieke tv-programma’s in Burundi. Deze ngo werkt samen met of tracht invloed te hebben op kunstenaars, kinderen en jongeren, mediaprofessionals, leger en politie, politieke en religieuze leiders, vrouwen en gevangenen.

Onze 42 leden